Hoe moet ik opmeten?

Om je ruimte op te meten kan je verschillende tools gebruiken. Echter raden wij aan om met een laser afstandsmeter te werken. Deze tool is het gemakkelijkste en meest correcte. Voor een rechte kast, zonder schuine kanten, heb je voor onze configurator 3 maten nodig: De hoogte, breedte en diepte. Om deze dimensies correct te meten neem je best 3 maten, de 2 uiterste en de middelste. Dit is telkens van muur tot muur en van vloer tot plafond, wij houden zelf rekening met passtukken en plinten. De kleinste maat van de 3 vul je in de configurator in. Zo passen altijd alle onderdelen.
Let bij het opmeten ook zeker op voor eventuele obstakels, zoals radiatoren, verlichtingsarmaturen etc.

In deze bijlage zit een opmeet formulier dat u kan gebruiken voor de opmeting om nadien gemakkelijk in de voeren in de configurator.

Bekijken

Is er een showroom?

Ja! Wij hebben een showroom waar u al onze verschillende standaard modules alsook kleuren, materialen en ander maatwerk kan bekijken die niet via de configurator te bestellen zijn zoals bv. lakwerk, ingefreesde grepen etc.
Graag vragen wij u om eerst een afspraak te maken alvorens u zou langskomen, zodat onze interieur architecten zeker alle tijd voor u en uw project kunnen voorzien.
Het is ook mogelijk om uw bestelling te komen afhalen van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 12u en van 14u tot 16u.

Hoe worden de kasten verpakt en beschermd voor transport?

De kasten worden ingepakt in draagbare pakketten van +/- 25kg. Er komen hoekbeschermers op alle hoeken en de pakketten worden omwikkeld met schuimfolie. Dit pakket wordt dan omwikkeld met een rekfolie zodat de panelen niet kunnen verschuiven in de verpakking en het pakket ook tegen regen kan tijdens het transport. Deze methode van verpakken is ook ideaal voor afhaling.

Hoe moet ik mijn kast monteren?

Door middel van onze eenvoudige montage handleidingen is het heel gemakkelijk om uw eigen kast te plaatsen. Deze krijgt u per mail toegestuurd. Hebt u toch nog een probleem? Dan mag u ons gerust mailen op info@piotmaatkasten.be

Kan ik mijn kast laten plaatsen door Piot maatkasten online?

Onze kasten zijn heel gemakkelijk zelf te monteren. Hebt u toch liever hulp dan kunnen wij ze ook voor u plaatsen. Een plaatsing dient op voorhand aangevraagd te worden, dit kunt u hier doen. Nog een voordeel aan het laten plaatsen van je kast is dat de factuur niet 21% btw is, maar 6%! (als het gebouw ouder is dan 10 jaar).

Kunnen legplanken verschuiven of kantelen?

Bij ons kunnen legplanken niet verschuiven of kantelen. Aangezien wij werken met een legplankdrager die een extra pin heeft die de legplank op zijn plaats houdt.

Bieden jullie dikke legplanken aan?

Wij bieden dikke legplanken enkel aan op aanvraag. Wij doen dit omdat wij sowieso al een veel steviger systeem hebben ontwikkeld als onze concurrenten. Aangezien onze ruggen 18mm dik zijn hebben wij ook de mogelijkheid om rijboringen in de ruggen te voorzien wat wij ook doen bij modules met dubbele deuren. M.a.w. er zijn 2 extra legplankdragers die achteraan extra gewicht kunnen opvangen.

Zijn de legplanken verstelbaar?

Onze losse legplanken zijn zeker verstelbaar. Ook voorzien wij vaak 1 of 2 vaste legplanken, voor de stevigheid van de kast staan deze op de meest ideale plaats. Deze zijn niet verstelbaar. Zo kunnen we er ook voor zorgen dat er geen onnodige boringen in uw mooie nieuwe kast komen. Dit geeft direct een veel mooier uitzicht.

Uit welke kleuren en materialen kan ik kiezen?

We bieden standaard een ruim assortiment aan van melamine kleuren, zowel uni kleuren als houtdecoren. Alsook 4 fineer soorten. Dit is een echt laagje hout op een kern van MDF en afgewerkt met de nodige beits en vernis. MDF met een lakdraagfolie om zelf te schilderen kan u ook kiezen.
Van de melamine kleuren kan u gratis 3 stalen aanvragen om ze in het echt te bekijken. Alsook in onze toonzaal kan u een groot deel van al onze standaard kleuren zien.

Kan ik lakdeuren bestellen?

In onze configurator voorzien wij geen lakdeuren. Maar dat wil niet zeggen dat het niet besteld kan worden. Echter doen we lakdeuren enkel in combinatie met onze plaatsingsservice aangezien deze platen delicaat zijn. U kan hier een kast met lakdeuren en plaatsing aanvragen.

Kan ik laminaat deuren bestellen.

In onze configurator voorzien wij geen laminaat deuren. Maar dat wil niet zeggen dat het niet besteld kan worden. U kan een laminaat kleur/decor kiezen uit het gamma van Unilin. Eenmaal u weet welke kleur u graag wenst kan u ons een mail sturen op info@piotmaatkasten.be met alle afmetingen en gewenste indelingen en dan maken wij een offerte voor u aan.

Kan ik verlichting in mijn kast hebben?

Ja, in onze configurator voorzien wij de optie om LED verlichting te kiezen voor uw droomkast. De ledverlichting die wij kunnen voorzien in uw kast is van topkwaliteit! Het is een soepele strip die in een zaagsnede verwerkt wordt. Er komt dus geen profiel aan te pas. Alsook staan de LED dotjes zo dicht op elkaar dat je 1 doorlopende lichtstreep krijgt. De Ledstrip wordt aangesloten op een sensor die in de bodem verwerkt zit zodat de LED aan gaat als u de deur van uw kast opent.

Zijn er passtukken voorzien?

Als de kast ingebouwd is zijn er inderdaad passtukken voorzien. Standaard rekenen we met 5cm passtuk. Dit kan echter aangepast worden naar een andere afmeting indien er bv een radiator in de weg staat. We maken deze passtukken met opzet groter, zodat u ze op maat kan afzagen. Muren staan zelden perfect recht en de kans is dus groot dat uw passtuk schuin gezaagd moet worden.

Hoe hoog is de plint?

Standaard is er in de configurator een plint hoogte voorzien van 10cm. Dit is zeker boven de plinthoogtes van je kamer, en ook een robotstofzuiger kan hier onder. Wil je liever een kleinere of hogere plinthoogte dan kan je dit in onze configurator gemakkelijk ingeven. De minimum hoogte is 5cm, en maximum 15cm.

Zijn alle kasten volledig op maat?

Jazeker. Alles wordt voor u tot op de millimeter nauwkeurig gemaakt.

Ik zou graag een hoekkast op maat laten maken, is dit mogelijk?

Momenteel is dit nog niet mogelijk in onze configurator. We zijn er wel volop aan het werk om dit zo snel als mogelijk in orde te krijgen. Wil je toch graag nu al een L-vormige  of U-vormige kast dan kan u altijd een afspraak maken in onze toonzaal met een van onze interieur architecten om uw project te bespreken.

Biedt maatkasten online draaideuren en schuifdeuren aan?

Draaideuren bieden we zeker aan. Schuifdeuren is iets moeilijker waardoor we het niet via de configurator kunnen aanbieden. Wilt u hier meer over weten kan u mailen naar info@piotmaatkasten.be.

Zijn er accessoires mogelijk voor mijn kast?

In onze configurator bieden wij de volgende accessoires aan: kledingroedes, kledingliften, legplanken, lades en LEDverlichting. Indien u graag andere accessoires wenst kan u ons steeds een mail sturen op info@piotmaatkasten.be.

Zijn spiegeldeuren een optie?

In onze configurator kun je niet voor een spiegel kiezen. Je kan er achteraf wel zelf één voorzien langs de buitenkant. Geef dit dan zeker mee door via het vakje "opmerkingen" tijdens de bestelling. Dan voorzien wij een extra scharnier voor de stevigheid.

Hoe vraag ik een offerte aan?

U kan via onze 3D configurator uw droomkast visualiseren. Hierbij wordt er automatisch een prijsberekening gemaakt. Indien de configurator uw wensen toch niet kan visualiseren kan u een mail sturen naar info@piotmaatkasten.be. Gelieve daarin alle afmetingen mee te geven alsook de gewenste indeling.
U kan ook onze toonzaal bezoeken om nog extra ideeën op te doen en/of daar een offerte bespreken. Graag hebben wij dat u hiervoor een afspraak maakt.

Ik wil iets ontwerpen dat niet mogelijk is in jullie configurator.

Dat is geen enkel probleem. U kan een mail sturen naar info@piotmaatkasten.be met al uw afmetingen en wensen. Dan gaan wij hiermee aan de slag om een project uit te tekenen en een offerte op te maken.

Heb ik garantie op mijn kast?

Op uw kasten bieden wij 10 jaar garantie! Met uitzondering van waterschade, mogelijke verkleuring door zonlicht en uitwendige beschadigingen door 3den. Op het beslag bieden wij de wettelijke minimum garantie van 2 jaar. Indien er een paneel/onderdeel moet omgeruild worden is dat excl. transport- en/of arbeidskosten. Het te vervangen item kan kosteloos afgehaald worden met retour van het beschadigd item.

 

Kan ik achteraf betalen bij levering?

Neen, dit geven wij niet als mogelijkheid aan gezien alles voor u op maat gemaakt wordt.

Welke betaalmethodes zijn er?

*momenteel kan er enkel met een bankoverschrijving betaald worden. Andere betaalmethodes zijn in aanmaak.

U kan op onze site met verschillende betaal methodes betalen. Namelijk: Bankcontact, KBC betaalknop, Kredietkaart, Apple pay en via overschrijving.

Kan ik mijn kast retourneren?

Neen, aangezien alles voor u op maat gemaakt wordt is het onmogelijk om uw bestelling te retourneren.

Kan ik mijn eigen handvaten gebruiken?

Wij hebben een uitgebreid gamma aan knopjes en grepen. Wil je liever toch iets anders dan kan dat natuurlijk ook. Tijdens het bestellen kan u kiezen voor "geen handgrepen". Zo kan u zelf uw eigen greep monteren. Wel moet u dan zelf de boringen bepalen.

Kan ik mijn kast mee verhuizen?

Een ingebouwde kast kan je niet mee verhuizen. Maar een vrijstaande kast kan je wel mee verhuizen aangezien ons systeem compleet demonteerbaar is.

Ik woon op een appartement, is dit een probleem?

Piot maatkasten levert enkel op het gelijkvloers. Indien u zelf een ladderlift inhuurt kan u zelf de bestelling gemakkelijk naar het juiste verdiep transporteren vermits alles degelijk en waterdicht verpakt is.

Wat is de leverperiode?

Wij leveren de kasten binnen een korte productie tijd. Gemiddeld zal dit 4 tot 6 weken zijn. Dit is onder voorbehoud dat alles op voorraad is, zowel bij ons als bij leveranciers.

Is het mogelijk om zelf de leverdag te kiezen?

Als uw bestelling klaar is gaan wij contact met u opnemen om een dag af te spreken voor de levering. Indien u gekozen heeft voor afhaling kan u er direct omkomen zodra de bestelling klaar is. Alles is netjes waterdicht verpakt waardoor het gemakkelijk te transporteren is met bv. een aanhangwagen.

Mijn kast is beschadigd bij levering, Wat moet ik nu doen?

Alles wordt bij ons eerst gecontroleerd op beschadigingen voor het verpakt wordt. Onze verpakking is zeer degelijk alsook spatwaterbestendig. Indien er toch een foutje tussen sluipt kan u ons via mail contacteren: aftersales@piotmaatkasten.be

Komen jullie mijn kast opmeten?

Opmeten is vaak heel eenvoudig om zelf te doen. Is het echter een moeilijkere situatie kunnen wij ook opmeten in uw plaats. Onze interieur architecten komen dan bij u langs en hebben gespecialiseerde apparatuur mee. Alsook stalen van onze kleuren en grepen om alles eens in het echt te kunnen bekijken. U kan een opmeting hier aanvragen.